Barer och pubar i Tokyo

För den som är sugen på en öl, och inte bara nöjer sig att köpa den för en spottstyver ur närmsta gatuautomat finns det barer och pubar i stort sett överallt. Allt ifrån klassiska japanska afterworks där salarymans (den klassiska japanske kontorsarbetaren) och office ladys (den klassiska japanska kontorsarbetaren) sitter och dricker sig påtagligt onyktra på eftermiddagen till mer europeiskt inriktade pubar så som kedjan The Hub.

Det finns otroligt många olika barer i Tokyo, där priserna normalt ett är ungefär som de svenska men med större serveringar, i alla fall när det gäller drinkar och cocktails. Vi rekommenderar er att hitta ert eget vattenhål, men kan ändå nämna ett par ställen som vi ser till att aldrig missa när vi är i Tokyo.

Ett av dessa är Propaganda, en popkomminstiskt inspirerad bar med extremt goda drinkar och ofta engelsktalande bartenders. En stark rekommendation är deras Long Island Iced Tea som finns i flera olika varianter. En liten varning dock. De brukar innehålla över 20 cl ren starksprit, och även om det kanske inte känns i smaken, så märks det garanterat i huvudet.

Ett annat pålitligt ställe för den som är sugen på ett bra ölsortiment är den ovan nämna The Hub. Denna pub finns på flera ställen bland Tokyos nöjeskvarter och alltid värd ett besök. Även om den fejkade stenväggen som pryder fasaden kan sätta den smakmedvetna svensken i chock så kompenseras det med en bra Guinness och möjlighet att testa intressant öl från mikrobryggerier från hela världen.