Cafékulturen i Tokyo

Cafékulturen i Tokyo är kanske inte fullt lika utvecklad som den europeiska, men här finns gott om alternativ för den som villa sina trötta ben för en kort en stund. För den som är sugen på något distinkt japanskt kan bara krypa in på en rullbandssushibar och få sig en kopp klassiskt japanskt te, och kanske även en eller två bitar av den japanska läckerheten.

För den som hellre vill ha en kopp kaffe är det väl mer de stora kedjorna så som Starbucks som gäller. Här kan man inte bara få alla de klassiska formerna av espressos, frapoccinos, lattes och så vidare, utan även mer lokala japanska varianter. Eller vad sägs om en latte på grönt te, krossad is, vispgrädde och mängder av socker. Ett måste för den sötsure som bäst avnjuts på Starbucks vid Shinjuku Station, som även skryter med en utsikt över världens mest trafikerade övergångställe där hundratusentals passerar varje dag.

För den som vill ha lite mer ordentligt kaffe, och även kanske lite starkare bör försöka leta upp ett direkt europeiskt Café. Dessa är lite ovanligare men känns lätt igen på sina franska eller italienska namn. Här får man oftat en riktigt bra kopp av en favorit java för ungefär samma pris som här hemma, och för den rökande finns ofta lyxen att kunna röka inne.

En sista rekommendation är de många franskinspirerade konditorierna som ofta håller samma kvalitet som sina parisiska motsvarigheter. Få saker kan få en att tro på Gud som en bit fransk chokladtårta. En annan lite speciell japansk tradition är Maids Cafés. Dessa är helt vanliga caféer förutom att servitriserna är klädda i “traditionella” franska tjänstedräkter, tänk den klassiska svartvita minus dammvippan. Även om detta kan vara intressant och roligt att besöka så är det