Kata beach Phuket allmänt

De olika stränderna i Phuket erbjuder olika upplevelser till de tusentals svanskar som åker till Thailand varje år. Kata Beach är en av de största stränderna och är en klar favorit bland svenskar, då stranden är omgiven av vacker natur, ger ett stort utbud av matställen, samt har närhet till bra shopping och festmöjligheter i bl.a.Patong Beach.

Närheten av Kata Beach till Karon Beach är slående, då man kan gå till Karon till fots eller ta en billig buss eller tuk-tuk och vara där inom några minuter. Denna möjlighet ger alla som kommer hit att uppleva två stränder till priset av en.

För de som vill ha mer, kan man besöka de andra stränderna i Phuket, t.ex. Kamala Beach, Surin Beach, Bang Tao eller Nai Harn. För de som söker lite mer äventyr finns det en hel del utflykter runt om Phuket eller så kan man ta en paus från Kata Beach och på några timmar vara på Phi Phi, Koh Lanta eller Ao Nang i Krabi-regionen.

Vi hoppas denna guide kommer ge er en översikt och kött på benen inför er resa till Phuket och valet av en underbar strand!

 
Kata Beach är en av de största stränderna i Phuket, strax efter Karon Beach och Patong Beach och lika stor som Kamala Beach. Under lång tid har Kata Beach varit en populär turistdestination för svenskar, danskar och tyskar i majoritet.

Kata och Karon Beach ligger väldigt nära varandra, på gångavstånd och gränsen mellan dessa båda är utsuddad för länge sedan, då vägen mellan stränderna är fylld med restauranger, hotell och shopping.

Kata Beach är egentligen uppdelat i två delar liksom Karon Beach. Man skulle kunna kalla dessa delar för norra och södra delen.
 
Men istället kallar man den norra delen för Centrala Kata eller Kata Centrum. Denna del övergår sedan till Karon och en tydlig gräns finns inte.

Man har egentligen inget speciellt namn på den mer södra del som ligger närmare stranden, utan det är bara Kata Beach. Här finns huvudingången till stranden, här startar bussen sin rutt och här finns en stor del av caféer, restauranger och affärer.

Vägen mellan dessa båda delar har under de senare åren utvecklats och här byggs hotell, restauranger och andra byggnader.

Att välja mellan att bo på Kata eller Karon stranden är oftast något många väljer mellan när man bestämmer sig att åka till Phuket och vill kanske inte ha det hektiska festlivet nära inpå sin semester, vilket man har i t.ex. Patong Beach. Samtidigt vill man ha lite mer rörelse och inte lika lugna gator som på Kamala Beach.

Kata stranden är till skillnad från Karon beläget mycket vackert och omgiven av tropiska träd hela vägen. Runt om har mat många matställen att välja på, samtidigt som det finns en del shopping på plats och andra shoppingalternativ ligger inte så långt ifrån.

Liksom Karon Beach erbjuder Kata Beach många sorters boende från dyra, exklusiva hotell, till mindre hotell och bungalows i alla klasser. I högsäsong rekommenderas förbokning av boendet då Kata Beach är väldigt populärt.