Kata Centrum

Kata Centrum ligger närmast Karon stranden och är en sorts övergång till Karon med en utsuddad gräns. Denna del består idag av en enda lång gata, med affärer av olika slag, matställen, pubbar, restauranger, bankautomater mm.

Härifrån tar det bara 1-2 minuter att komma till ”Night Plaza” med barer och nattunderhållning.

Till stranden tar det 2-5 minuter beroende var man bor och då kommer man fram till den norra delen av stranden. För att komma till Karon stranden tar det inte mer än 10 minuter.

Här hittar man oftast billiga guesthouse, många enkla matställen och några större hotell. Området är perfekt för den som vill ha tillgång till södra Karon Beach och Kata Beach.

SÖDRA KATA BEACH
Den södra delen av Kata är kanske mycket mer central i all bemärkelse. Det är här den största utvecklingen har skett de senaste åren och utvecklingen har varit väldigt progressiv.

Här hittar man de större resorterna, finare restauranger, märkesbutiker och shoppingstråken.

Vill man ha nära till stranden utan att bry sig om Karon, bör man välja denna del för sitt boende. Genom att välja boende i de allra sydligaste delarna har man också närhet till Kata Noi, systerstranden som ligger bara ett stenkast från Kata Beach.