Nattlivet i Budapest

Budapest har verkligen ett rikt och levande nattliv med ett brett utbud av klubbar, pubar, discon och liveshower, allt ifrån opera och jazz till rock och pop. Det som många brukar vara nöjda med är att det nästan aldrig är några köer, inga vakter och så är det gratis inträde och billig öl. För de mer vågade finns stripteaseklubbar och go-go-barer. Men akta er, många av tjejerna är duktiga på att lura en på pengar.

Under sommaren brukar det ofta ges utomhuskonserter med blandade artister.

Några av Budapests bästa uteställen är:
A 38 – Ett stenfraktarfartyg som 2003 gjordes om till en av de absolut coolaste klubbarna. Sedan starten har tusentals spelningar, uppträdanden, filmfestivaler och andra kulturinspirerade verksamheter ägt rum här. Ett annorlunda ställe som definitivt är värt ett besök!

Fat Mo’s Music Club – En skön musikklubb med bar och restaurang som serverar god mat och även kan stoltsera med ett enormt ölsortiment. Det bjuds på livemusik flera kvällar i veckan som inspireras av 50-talets Amerika. Stället besöks ofta av turister.

Gödör Klub – Ligger mitt på Elisabethtorget och är ett undergroundställe som anordnar konserter, kulturutställningar, klubbnätter med ovanliga mixer av etno, rap och hårdrock. Detta är en klubb för dem som är på jakt efter nya intryck.

Old Mans Music Pub – För den något mognare målgruppen är detta ett lite finare uteställe i trivsamma källarlokaler. Nästan varje kväll spelas livemusik till tonerna av swing, blues, jazz, pop och funk. Ett perfekt ställe att ta en drink eller en öl på, men det serveras även mat till rimliga priser. Boka bord om ni är många i sällskapet.

Boutiq\’Bar: Liten till ytan men en väldigt bra cocktailbar för den som vill dricka goda cocktails, ligger väldigt centralt (Paulay Ede u. 5, nära deak ferenc ter). åldern är runt 30(men även yngre och äldre syns ofta), för dom som vill njuta av goda drinkar och bra sällskap är detta rätt ställe. Häftigt att gå på cocktailbar med riktigt hög kvalité utan att betala skjortan för en drink.