Penang Ö i Malaysia

Denna turistö ligger lite utanför den västra kusten av Malaysia. Det är även en stat i Malaysia som är uppdelad i

Batu Ferringhi

Penang Ön samt en del av fastlandet som heter Seberang Perai.
Penang är en av de största turistattraktionerna eller turistorterna i Malaysia. Självklart är det flest som kommer till Kuala Lumpur men för de som vill testa på lite annat än bara storstad så är det Penang man kan bege sig till. Detta är en av de rikaste öarna om man tänker på kulturen. Penang är även känd för att vara ett paradis för gourmer. Så tycker ni om god mat så är detta verkligen ett måste.
På Penang så finns det ett par större städer. Dessa är bla Georgetown som är huvudorten på Penang. Detta är även hit som de flesta turister kommer.

Ett annat välbesökt ställe på Penang ön är Batu Ferringhi och denna del ligger på den nordliga kusten och här finns gott om vita sandstränder, flotta hotell samt trevliga restauranger.
Så vad finns det att göra på Penang Ön i Malaysia då. Här finns självklart mycket fina stränder för er sol- och badsemester. Men självklart så finns här trekking eller vandring i djungel möjligheter. Samt här finns även 3 golfbanor som ni kan testa på. Så är ni sugna på att spela golf på er semester så kanske detta är rätt ställe