Restauranger och matställen

Äta gott i Kata Beach är ett av de härliga nöjena med att komma till Thailand, förutom värmen och de underbara stränderna.

Till lunch hittar man ett stort antal ställen runt om stranden, samt de vanliga ställena som man även kan besöka om kvällarna. I norra delen av stranden finns det under ett tak, en del matställen samlade. Här kan man äta bra, billig thaimat som serveras på kort tid. För det som vill hellre äta under sin parasoll på stranden, kan maten paketeras och tas med. All rätter, t.o.m. soppor kan tas med som ”take away”.

På kvällen finns det otroligt många ställen att välja på. Vill mat äta thaimat, vanlig europeisk mat, italienskt, fransk eller svenskt, så finns det restauranger som har det mesta. Att ge rekommendationer är ganska onödigt eftersom alla har vi olika smak och på Kata Beach kan man verkligen hitta det man tycker om.

Det finns även många restauranger på hotellen som ligger i södra delen av stranden. Dessa ligger strax på stranden och erbjuder en mysig stämning för en härlig upplevelse på kvällen, samt god mat.

Priserna på de olika matställen är ingefär som i överiga Thailand. Priserna för en rätt startar på 50 Baht på de enkla matställen och kan kosta upp till kanske 600 Baht på d emer exklusiva ställen. Ofta rekommenderas att pröva på de enkla matställen för att få erfarenhet av den enkla thailändska maten!

CAFÉER OCH FIKA I KATA
De senaste åren har en hel del caféer och fika ställen öppnat upp i Kata Beach. Tidigare fick man fika eller ta ett kaffe om dagen på de vanliga restaurangerna som serverar lunch eller middag, men på senare tid har många olika alternativ öppnat upp.

Har man lust att fika, ta en kall eller varm dryck samt sitta och titta på folket som flanerar runt finns det en hel alternativ att välja på. Det finns ställen som serverar glass, tårtor eller kakor, med eller utan luftkonditionering och de som erbjuder internetuppkoppling, vissa även WiFi.

Så har du inte lust för lunch men vill ta en fika på dagen eller på kvällen. På Kata Beach hittar du just den avslappnande stämningen du söker!