Sevärdheter i Tokyo

Tokyo är stad man deltar i, inte iakttar. Detta var det första en av våra skribenter fick höra när han frågade sin vän om sevärdheter i Tokyo, och det beskriver ganska bra hur staden är.

Andra världskriget
Andra världskrigets härjningar gick hårt åt på Tokyo, och när staden återuppbyggdes lade man tonvikt på snabbhet i stället för estetik. Detta gör att Tokyo ofta kan en brokig, uppbruten bild. Inte sagt at Tokyo direkt är fult, men det saknar kanske den klassiska arkitektur som man återfinner i London, New York och Paris. Tänk er blandning mellan miljonprojekt och Times Square kryddat med skyskrapor, så närmar ni er nog sanningen.
Vår största rekommendation för den som vill njuta visuellt är att ta sig till en av Tokyos många skybarer, och avnjut utsikten över en tillsynes omöjligt stor stad. Avnjut en Black Russian och se ut över en stenöken som sträcker isg oändligt mot horisonten.

Japansk arkitektur
För de som vill se exempel mår traditionell japansk arkitektur är Imperial Palace och Meiji Shrine de två starkaste alternativen. Annars är alltid de stora parkerna värda ett besök under helgerna, när Tokyoborna flockas ditt för att komma undan asfalten för någon timme.
Men det bästa sättet att se Tokyo är som sagt att uppleva det. Ge dig ut i Takeashita Streets fantastiska myller, besök Electric Towns legendariska affärer, shoppa loss på Odaiba och i Ginza och Shibuya. Konstatera slutligen att Tokyo Tower ser påfallande likt ut ett annat känt torn gjort av stolstänger.