Shopping i Budapest

Det är oftast billigare att shoppa i Ungern än i Sverige. De senaste åren har designbutiker med flera olika märken lanserats, bl.a. kring Kiralyút (Kungsgatan). För att nämna några mode- och designbutiker så finns; Kartell, Keuna – Land of sand, Roomba och Tothvirag. Det mest populära och bästa shoppingstråket är Váci Utca som ligger i centrum. Priserna här är något högre än i utkanten av staden men du kan dock hitta CD-skivor, porslin och skinn till ett billigt pris. På Lehelmarknaden kan man göra klipp när det gäller ungersk salami, kryddor, viner m.m. Man kan även kittla smaklökarna med typisk ungersk mat såsom langos. Ett flertal köpcentra finns att besöka i utkanten av staden. På de flesta har man samlat runt 150-200 butiker och det är lätt att ta sig dit med bl.a. tunnelbana. Duna Plaza, Mammut, Europark och Westend City Center är några av alternativen.

Westend City Center

Med sina 600 affärer är Westend City Center norra Europas största shoppingcenter. Här kan man även besöka biografer, barer, restauranger, spelhallar med kasinon och matvarubutiker. Westend är även öppet på söndagar. Åk med blå metrolinje och hoppa av på station Nyugati Pu.

Saluhallen

Mätta magen med en langos eller passa på att köpa paprika, gåslever och ungersk honung till otroligt låga priser. På Pestsidan, vid Szabadsagbron, ligger den berömda och välbesökta Saluhallen som ritades av Samu Petz år 1897. Förutom mat hittar man en del konst och hantverk. Byggnaden har tre plan, men eftersom det är en så välbesökt plats brukar det ofta bli ganska trångt. Men det i sig kan ha sin charm.

Ecserimarknaden

Här är en loppmarknad för den som verkligen gillar antikviteter. Med en yta på 10.000 kvadratmeter lär man åtminstone hitta en pryl att förgylla sitt hem med. Marknaden har öppet mån-lör 8:00-15:00. Glöm inte att pruta ordentligt!