Shopping och marknader i Kata

SHOPPING I KATA BEACH
Shopping i Kata Beach är i stora sätt samma som i Karon. Runt om i Kata hittar man många småbutiker som säljer suvenirer och thailändsk producerade produkter. På kvällarna öppnar det upp många fler ställen som säljer olika sorters kläder, oftast märkesfria eller kläder som liknar kända märken. Andra produkter, så som solglasögon, kepsar, väskor mm hittar man också.

Också här hittar man ett par småbutiker som säljer sportkläder, originala från Adidas och Nike. Vill man köpa mer märkeskläder rekommenderar vi att läsa mer om detta i avsnittet om märkeskläder.

Annan shopping som är populär är bl.a. linser och glasögon som är billiga i Thailand. Det finns ett stort urval av de senaste modellerna i butikerna runt om.

MARKNADER RUNT OM KATA BEACH
Det fin sinte så många marknader att besöka i Kata Beach. Man kan antingen besöka marknaden som ligger vid templet i Karon Beach (norra delen) eller så har man en liten marknad, lokal marknad, öppen varje dag om man går ut på huvudvägen. Denna marknad ligger i mitten mellan Kata centrum och den sydliga delen av Kata.

Så vad kan man köpa där? Jo där kan man oftast köpa färska frukt till bättre priser än de som säljs i vagnarna, samt att man hittar mer frukter där än som säljs från vagnarna. Ett tips är att pröva de gula mangorna som det finns got tom i Phuket och som är väldigt goda!

Annars finns det marknader på vägen till Phuket Town och i Phuket Town. För dessa bör man helst tillfråga någon på hotellet eller den lokala befolkningen, då dagarna för dessa marknader kan ändras.
Hotell på Kata Beach Ao Nang Guiden Thailand Forum Karon Beach Guiden på svenska Allt om Koh Lanta Kamala Beach Guiden