Stranden Kata Beach

Stranden i Kata Beach är underbart belägen bland träden och i södra delen ligger det ett par resorter längs stranden. I övriga delar finns det inga hotell längs stranden, utan solstolsuthyrare och små stånd med dricka och matförsäljning.

Att komma hit med barnen är oftast barnfamiljen föredrar jämfört med Paton eller Karon stranden. Patong stranden är oftast för aktiv för små barn, samtidigt som Karon stranden har ibland större vågor och strömmar. Kata stranden är allt som oftast väldigt lugn i högsäsong, utan större vågor eller strömmar.

På stranden ser man oftast jetskies till uthyrning i vissa områden, uthyrning av kajaker, samt folk som spelar t.ex. volleyboll.

Då stranden är lång, samt har finkornig fin och ren sand är den också populär för långa promenader, både under dagen, som på morgonen och kvällen. Oftast innan 8 på morgonen ser man folk ta en morgonpromenad eller en joggingtur på stranden, strax innan solen komer upp och blir för stark, varm, för sådana aktiviteter.

Vill man ändå att åka över till den långa och vackra stranden på Karon Beach, så är det bara att ta en tuk-tuk för en liten summa eller ta bussen som åker sakta och lugnt för småpengar! Läs mer om detta bland avsnittet om kommunikationer runt om.

BUSS, TUK-TUK, TAXI

Att ta sig till Kata Beach från flygplatsen är enkelt då de flesta tar taxi, som kostar runt 600 Baht eller att man tar minibussen som kostar 180 Baht per person. Dessa priser är gällande för 2007/2008 säsongen.

Annars är kommunikationer från och till Kata Beach samma som för Karon. Bussen som går till Phuket Town, förbi shoppingcentrat Central, är samma buss som startar i Kata Beach, går till Karon Beach och vänder för att vidare ta alla till Phuket Town. Denna kostar 25 Baht och går hela vägen. Det är bara att hoppa på den där det passar er! Bussen startar vid södra delen av stranden.

BÅTBILJETTER TILL ANDRA STÄLLEN
Att ta sig till öarna från Kata Beach är lika enkelt som från de andra stränderna. Båtbiljetter till Ao Nang (Krabi), Koh Lanta, Koh Phi Phi köpes på lokala resebyråer som man hittar överallt på Kata Beach. I biljettpriset ingår nästan alltid upphämtning av er med minibuss och resa till hamnen utanför Phuket Town.