Tokyos nattliv

Detta är den delen som vi här på redaktionen brinner lite extra för, men även den del där det kan vara viktigast med information.
För det första kan det vara viktigt att påpeka att klubbande i Tokyo inte alls är lika stort som i vår del av världen, och att gå på klubbar kan anses vara lite “farligt” i vissa kretsar. Trots detta, eller kanske just därför, har Tokyo något av det galnaste klubblivet vi har varit med om. De första klubbarna öppnar runt åtta på kvällen och de sista stänger vid elva på morgonen. Så var redo för en all-nighter med andra ord!

Dock är det så att klubbarna är ett av då få ställen där går att bli lurade. Japan har en lite märklig kultur runt sex och prostitution. Detta innebär att om ni plötsligt hamnar in en bar med bara massa vackra kvinnor och tänker att detta är för bra för att vara sant, så är det antagligen det också. Runt omkring på gatorna kommer det stå inkastare som försöker övertyga er om att just deras bar inte är en hostessbar för gaijins, men generellt sett ljuger de. Bättre i stället att gå till de stora klubbarna där det är gott om japaner, även om de är lite dyrare.

Börja klubbandet i Roppongi
Vi rekommenderar er att börja i Roppongi. Även om det har ett rykte om att vara lite “turistigt” och ibland hånas av självutnämnda japanexperter, så är det här du finner flera av Tokyos mest populära klubbar och även har störst chans att träffa folk som pratar engelska. Ett par säkra kort är klubbarna Muse och Gas Panic. De är båda nästan alltid öppna och spelar trygg hip hop och RnB.
En annan klubb, som i och för sig har ett rykte om sig att vara lite “hård”, är 9-11 som stänger elva, inte tar inträde och bartenders som förstår lite engelska. Men en varning för gott om militärer och ett klimat som kan kännas rätt tufft för att vara Japan.

Priser på klubbar
När det gäller priser på klubbarna så är de ungefär som i Sverige. Normalt sett får man betala ett inträdde på cirka 100-150 kr, men då ingår oftast två drinkar. Värt att notera är att starksprit alltid är billigare i förhållande till ölen gentemot vad vi är vana vid, och att drinkarna oftast både är väl tilltagna och mycket goda.

Japaner älskar att dansa.

En annan sak är att japaner verkligen älskar att dansa, och på dansgolven är det därför nästan alltid fullt tryck utan krav på att kunna dansa bra. En viktig liten kulturell detalj kan vara att dansande inte alls är lika kopplat till raggande som det är i Sverige, och förutsätt inte att en person är intresserad av dig bara för att den dansar dans efter dans med dig.
En annan viktig sak att tänka på är att dricka mycket vatten. Dansande kan ofta på i timmar, och det är lätt att bli uttorkad i värmen. Problemet är att vatten på en klubb kan ofta kosta mer än en drink, så passa på att fylla upp vätskeförådet mellan klubbarna.
En annan sak som kan vara värd att köpa är de små flaskorna med extremt potenta energidrycker som säljs i alla affärer. Dessa ger dig garanterat kraft att fortsätta en eller två timmar till. Ännu en liten varning, flera av dessa drycker innehåller stora mängder nikotin, värt att minnas för den som just slutat röka eller snusa.