Turist i Malaysia

Malaysia är en del av den tropiska Asien som många skandinaviska turister någongång under sitt liv har besökt. Här finns långa fina sandstränder med kristallklart vatten och mycket sol.
Detta tillsammans med att det inte är så exploaterat som bla Thailand har lett till att Malaysia har börjat bli ett turistmål som blir mer och mer upptäckt av flertalet turister.

Men det är mycket som vi turister inte vet om Malaysia, därav denna hemsida som har fokuserat på Malaysia.

Kort information om Malaysia

I malaysia finns det ungefär 23 miljoner invånare. Av dessa så bor ungefär 2 miljoner i huvudstaden som heter Kuala Lumpur.
Dom har en yta på ungefär 330.000 kvadratkilometer och det talas en blandning av Malajiska, engelska samt även kinesiska och Hindi.Tidsskillnaden mot sverige är +7 timmar och för att ringa till Malaysia så är landsnumret +60.

 

De flesta som inte vet så mycket om Malaysia vet inte riktigt vad som kan förväntas rent kultur, regerings eller ekonomiskt från ett land som Malaysia. Malaysia är inte som tex Grekland eller Turkiet eller andra länder som vi hört talas om på en mer daglig basis. Det är därför som Malaysia är ett lite mer intressant land, detta då det inte är som alla andra länder som vi hört talas om.

Malaysia är ett land i sydöstra Asien och är uppdelat i 13 stater. Landet i sig är uppdelat i två regioner som är skillt av Syd kinesiska havet.
Den översta regionen är mest känd som Västra Malaysia och gränsar mot Thailand.
Den andra delen av Malaysia är den så kallade Östra Malaysia eller Malaysia Borneo. Denna ligger mot Borneo samt gränsar mot Indonesien.
Malaysia är ett delat land på så sätt att det finns en blandad mix av människor, här finns människor som ursprungligen kommer från Indien, Kina samt Malays som är ”urinvånarna”.