Utflykter från Kata Beach

Det finns en hel del olika utflykter i Phuket. Allt från stora äventyr i nationalparker till kortare utflykter runt tom ön eller till små öar runt om.

Boka inte några turer hemifrån utan ta tillfället i akt att på plats känna efter när och vart ni vill göra en utflykt! Alla utflykter kan bokas på plats på de olika lokala resebyråer som finns. Gå runt och fråga om priser, för det kan skilja sig ibland. Kom ihåg att det alltid blir billigare att boka era utflykter på plats!

PHI PHI OCH MAYA BAY
Denna utflykt tar oftast en heldag där man på morgonen blir hämtad på hotell, blir körd till hamnen där man tar båten ut till Phi Phi och Maya Bay, som är mer känt från inspelningen av filmen ”Beach”. Under utflykten får man chansen att snorkla om man vill, äta lunch eller själv planera sin lunch på Phi Phi och se underbara stränder och vyer.

Många av dessa utflykter inkluderar också Koh Khai, men om man hoppar över det får mer tid att spendera på Phi Phi. Ett utmärkt tillfälle att besöka ön och omgivningar för den som inte har planerat in platsen under sin semester.

JAMES BOND ISLAND
Denna utflykt finns oftast som en halvdagsutflykt eller som en heldags, där man kombinerar det då med ridning av elefanter och/eller kajakpaddling. Utflykten till denna ö sker ofta med speedboat, men slöare båtar går också dit.

Ön ligger i nationalparken Phang Bay, och även om många tycker att det är överskattad så är det fortfarande en väldigt trevlig utflykt för familjen.

Olika prissättningar finns för denna utflykt och oftast syns bra erbjudanden till. Halvdagsutflykten ligger på ca. 700 Baht och heldags på 1100 Baht.

KHAO SOK NATIONALPARK
Utflykten går till Khao Sok Nationalpark tillhör en av de bästa utflykterna i Phuket, då det är ett underbart område med otrolig natur. Finns ett stort antal olika kombinationer för denna.

En dag, med elefantridning, kajakpaddling, vandring i skogen mm.

Tvådagars utflykter som innebär att spendera en natt på den stora Khao Sok-Chiao Lan sjön, med en övernattning i en bungalow flytande på vattnet, vilket är en trevlig upplevelse för den som inte vistats i sådan underbar natur.

RAYA OCH/ELLER CORAL ISLAND
Ytterligare andra öar runt om Phuket som är värda ett besök för endagstur fylld med snorkling och avslappning. Kostnaden ligger på ca 800 Baht för vuxna och 550 Baht för barn med speedbåt.

ANDRA UTFLYKTER FRÅN KATA BEACH
Jungelsafari
Det finns olika sorters utflykter som anordnas under denna benämning. Mer information hittar ni här: www.siamsafari.com

Forsränning
På ett flertal ställen kan man pröva på forsränning. Många av dessa ställen ligger strax över Phang-Nga i höjd med Khao Lak. Detta är en spännande upplevelse för de som önskar mer äventyr på sina resor. Oftast ingår någon timme av elefantridning. Heldagsturen går på ca. 1600-2000 Baht, medan halvdagsturen på 1300-1600 Baht.

Fiskeutflykter
Absolut finns det fiske här. Djuphavsfiske är det inget brist på. Dessa utflykter kan ibland kosta lite mer, men hur ofta får man göra något sådant? Lite mer information finns på sidor nedan:
www.igogamefishingphuket.com

Fanta Sea showen
Det finns ett flertal shower att se i Phuket. Ett av de är Fanta Sea som är en underbar show på kvällen som handlarom Thailand historia. Områden ligger vid Kamala med folk hämtas upp över hela Phuket. Man kan välja att bara se showen eller även äta en god kvällsbuffé. Ni hittar mer info på http://www.phuket-fantasea.com

Simon Cabaret
En kväll fylld med en show av män utklädde till vackra kvinnor!

Similian Islands
Flera turer går till Similan öarna där dykning och snorkling är populärt och där öarna och vattnet runt om klassas som ett av världens bästa dykställen. Dessa turer är antingen 1,2 eller 3 dagar, men allt möjligt inom snorkling och/eller dykning. Man får besöka och sova på öarna. En upplevelse som alla borde ta del av!